Så lagar du äggröra precis som på hotellfrukosten

|

Hotellfrukostar är alltid goda, och än bättre blir det om middagen är inkluderad i bokningspriset. Följ de steg som anges nedan för att laga till en extra lyxig äggröra, som smakar precis lika gott som på hotellet. Äggröran räcker till sex personer.

SvD har dessutom fastslagit att till och med finkrogar fuskar med äggröran, så varför inte tillaga den själv istället?

 

Traditionell äggröra som på hotell

 1. Handla hem eller ta fram ägg, grädde, bacon, mjölk, salt och peppar.
 2. Ta fram 2 paket bacon. Om ditt bacon är djupfryst, tina upp paketet i mikrovågsugnen i cirka en minut beroende på effekt.
 3. Vispa ihop 10 ägg, 3 dl grädde, 1 dl mjölk. Tillsätt även salt samt peppar efter behov och smak.
 4. Stek ingredienserna i en stor stekpanna alternativt i en kastrull, och glöm inte att kontinuerligt tillsätta smör samt att röra i smeten med en träsked.
 5. När smeten har stelnat något på stekpannan är din äggröra klar. Men vänta inte för länge, utan slå av värmen eller ta bort stekpannan från plattan innan äggröran har stelnat helt. Rätt konsistens är a och o när man lagar samma äggröra som tillagas på hotell.
 6. Servera den krämiga och goda äggröran till dig och dina gäster.

 

Vill du har mer variation? Tillaga istället det recept på hotellagad äggröra som anges nedan.

 

 

Krämig hotell-äggröra

Detta recept är aningen mer krämigt, det vill säga onyttigt. Men om du vill lyxa till din äggröra lite på helgen eller till kvällsmyset, tillaga den enligt de steg som anges nedan. Äggröran räcker till cirka 4 personer.

 1. Ta fram eller handla hem ägg, vispgrädde, salt, svartpeppar och smör.
 2. Ta fram en bunke och vispa in 6 ägg, 1,5 dl vispgrädde, 0,5 tsk salt samt ett 1 krm svartpeppar.
 3. Smält 2 msk smör i en stor stekpanna, varpå du tillsätter de ingredienser som återfinns i bunken. Stekpannan ska inte vara för varm, medelhög värme ger i regel den godaste äggröran.
 4. Rör om kontinuerligt med en manuell visp, alternativt en träslev. I samband med att äggrörans konsistens blivit fasta ska du slå av värmen och röra om alltmer. Även här får äggröran inte bli för fast, då den både kan förlora sin krämighet samt sin goda form.
 5. Servera äggröran så fort den är sval nog för att ätas, och peppra efter behov och smak.

Tänk gärna på att du kan komplettera din äggröra med amerikanska muffins eller amerikanska pannkakor som är lika goda som på hotell.

Lämna en kommentar