Starta hotell utomlands

|

Är du en av dom som går i tankarna av att starta hotell utomlands? Vi har tagit fram de bästa tipsen och råden vad gäller att starta hotell utomlands. Det är mycket man behöver tänka på och ta hänsyn till ifall man skall ta sin verksamhet utomlands. I den här texten kommer vi att gå igenom flera tips och råd när det gäller starta hotell utomlands.

Varför starta hotell utomlands?

I många fall dras vi till sol och bad, vilket ofta är en stark anledning till att man vill starta hotell utomlands. En fördel med att driva hotell utomlands är att du enkelt kan marknadsföra och få in en hel del besökare som vill komma iväg från det svenska vädret.

Det första du behöver fundera på är i vilket land du vill starta hotell. Regler och dylikt kan givetvis skilja sig från land till land. Priserna för fastigheter är givetvis också olika beroende på vilket land du vill starta hotell i.

Vi rekommenderar att du rekar ordentligt och ser över priser på olika fastigheter runt om i världen. Ett smart alternativ kan ju vara att välja ett land som inte ligger för långt bort från Sverige, så att gästerna enkelt med flyg kan transportera sig till ditt hotell via en rutt.

Vi rekommenderar dig även att läsa på ordentligt på verksamt.se vad gäller att starta hotell- och pensionatrörelse. Där finns många matnyttiga tips som kan vara bra att ta hänsyn till när du skall starta hotell utomlands.

Vad behöver man tänka på när man skall starta hotell utomlands?

Precis som när man skall starta hotell i Sverige så behöver man tänka på liknande saker när man ska starta hotell utomlands.

Du behöver kolla med landets regler för att driva hotellverksamhet och vad som gäller för brandskydd, miljö- och hälsoskydd i det land du tänker bedriva din hotellverksamhet. Om du vill se regler i Sverige så rekommenderar vi dig att besöka Polisens hemsida för mer information vad gäller hotell och pensionatsverksamhet.

Ett bra tips är även att kolla över elförbrukning och förbrukningskostnader i din kommande fastighet. Vad brukar elförbrukningen ligga på i liknande fastigheter i landet du kan tänkas driva hotell i? Vad brukar förbrukningskostnader landa på i slutändan? Hur funkar det i landet överlag?

Läs också: Så bäddar du som på hotell

Vi brukar alltid tipsa om att kika över möjligheterna för att skaffa solpaneler eftersom det blir det absolut billigaste och miljövänligaste alternativet. Vi tycker absolut att man skall stödja förnybar energi och ta till vara på krafterna som ändå finns i solpaneler.

Det kan så klart även bli ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ för dig ifall du startar hotell utomlands i ett soligt land, på så sätt vet du att solcellerna verkligen kommer att göra nytta för dig och din verksamhet.

Du kan verkligen komma ner i kostnader om du väljer att installera solceller vid ditt hotell. Det kan bli ett bra sätt att spara in pengar och istället utveckla verksamheten fullt ut.

Vår checklista med 6 punkter inför start av hotell utomlands

  1. Välj ett land som du trivs i och som drar besökare året om
  2. Ha koll på reglerna som gäller i landet som du tänker starta hotell i
  3. Ta hjälp av Verksamt när det gäller tips och trix
  4. Se över vilka tillstånd som behövs hos Polisen i Sverige och i landet du tänkt vara verksam
  5. Se över elförbrukning och elförbrukningskostnader
  6. Ta in offerter på solceller för att se vad du kan få för lönsamhet.

Vi rekommenderar alltid att göra små checklistor och ha ordentlig koll på dina åtaganden inför start av hotellet. Använd gärna vår lilla checklista och ta hjälp av våra tips som finns i det här inlägget!

Köpa ett hotell utomlands

Om du istället går i tankarna av att köpa ett hotell utomlands så behöver du ta hjälp av kunniga personer för att göra en ordentlig värdering av hotellet. Många hotell kan se charmiga ut, men det kan gömma sig dolda fel bakom det yttre. Är hotellet verkligen värt priset? Skaffa en rådgivare direkt, en rådgivare kan du hitta genom att googla runt på nätet. Det finns många duktiga runt om i vår vida värld.

Finansiering för att starta hotell utomlands

Du kanske redan har ordnat finansieringen och har allting klart. Om du inte har finansiering klart så behöver du hitta en bank som tror på dig och ditt hotell, sen behöver du skaffa ett bra banklån för att starta igång allting. Du kan alltid ordna med finansieringen innan du genomför ett köp och innan du hittat ditt drömobjekt.

Vi tackar för att du läst vår artikel om att starta hotell utomlands. Vi hoppas tipsen kommer till användning och att du hittar ditt land och får starta ditt hotell utomlands!

Lämna en kommentar