Så mycket kostar långtidsboende på hotell – och vad avgör priset?

|

Då bostadsbrist råder i Sverige har det blivit allt vanligare att man bokar in sig på ett långtidsboende på hotell. I den här artikeln beskriver vi vad det kostar att bo på ett hotell under en längre tidsperiod, och utöver det bidrar vi med konkreta exempel på vad en långtidsvistelse på hotell kostar i Sverige.

Artikeln avslutas sedan med tips på hur du kan finansiera ditt långtidsboende.

 

4 hotell som erbjuder långtidsboende

 1. Scandic Hotels: En långtidsvistelse kostar från 10 500 kr/mån.
 2. Elite Hotels: En långtidsvistelse kostar från 8 995 kr/mån.
 3. Hotell Finn: En långtidsvistelse kostar från 7 995 kr/mån.
 4. Asplund Lägenhetshotell: Kostar från 21 000 kr/mån.

Nedan pratar vi mer om de hotell som precis nämnts i större detalj.

 

Läs mer: Trevliga hotell med jacuzzi på rummet

 

Långtidsboende hos Scandic Hotels

Scandic Hotels erbjuder studentboende för från 10 500 kronor i följande städer:

 • Stockholm
 • Uppsala
 • Lund
 • Helsingborg
 • Göteborg
 • Umeå
 • Örebro
 • Karlstad
 • Linköping

I priset du betalar inkluderas frukostbuffé samt gratis WiFi, och du får även tillgång till gym och relaxavdelning. Städning samt byten av lakan inkluderas även, och utförs en gång per vecka. Du kan som mest boka 4 månader i följd på ett och samma hotell som inkluderas i Scandic-kedjan.

 

Långtidsboende hos Elite Hotels

Du behöver inte vara student för att kunna boka en långtidsvistelse på Elite Hotels. Som brukligt inkluderas kostnadsfritt Wifi, och en städning utförs varje vecka. Frukost kan du köpa till månadsvis alternativt dag för dag, och om hotellet har gym har du fritt inträde dit.

 

Långtidsboende hos Hotell Finn

Hos Hotell Finn inkluderas gratis wifi, en rymlig arbetsplats på rummet samt tvättmöjlighet och gym. Då detta är ett lägenhetshotell inkluderas inte frukost, men de priser som tillämpas är humana och ligger på mellan 7 995 och 10 995 kr per månad. Rummets storlek påverkar priset i högst utsträckning.

 

Långtidsboende hos Asplunds Lägenhetshotell

Ett rum på Asplunds Lägenhetshotell kostar i regel mellan 21 000 och 30 000 kronor per månad. Rummen har en yta på mellan 20 och 25 kvadratmeter och wifi, tv samt tillgång till tvättstuga inkluderas i den månadsavgift du betalar.

 

Vad är ett normalt pris för långtidsboende på hotell?

Det kostar i regel mellan 8 000 och 21 000 kronor per månad för ett långtidsboende på ett hotell. Faktorer som påverkar priset inkluderar bland annat val av hotellkedja, huruvida du är student eller vilken stad hotellet återfinns. Det är oftast dyrast att boka långtidsboende i Stockholm.

 

Hur många får man bo i ett rum vid långtidsvistelse på hotell?

Det är vanligt förekommande att en gräns på två boende per rum tillämpas. Det är även viktigt att du kontrollerar vilka regler som gäller för övernattning för vänner och bekanta samt om du får ha mindre fester på rummet. Detta då regler om detta skiljer sig från hotellkedja till hotellkedja.

 

Varför erbjuds långtidsboende på hotell?

Långtidsboende på hotell erbjuds på grund av att bostadsbrist råder, samt för att Coronapandemin medför att folk väljer att resa mindre än förut. Det är även viktigt att du beställer en långtidsvistelse på ett hotell i god tid, då dessa typer av erbjudanden är populära.

Om du har svårt att betala hela bokningsavgiften på en gång kan det vara en bra idé att finansiera sin hotellvistelse med ett SMS-lån. Om du tar ett SMS-lån är det viktigt att du betalar av det så fort lönen eller studiebidraget kommer för att minimera räntekostnaderna.

Hos låneportalen Sambla kan du läsa mer om SMS-lån, och ansöka om flera smslån samtidigt för att maximera dina möjligheter att bli beviljad ett snabbt lån i god tid.

Lämna en kommentar