Amerikanska pannkakor som tillagas på hotell är tjocka, flugiga samt smakrika. I den här artikeln förklarar vi både hur du lagar amerikanska pannkakor samt amerikanska muffins precis lika professionellt sätt som i hotellköket.
Amerikanska hotellpannkakor
Tillagningstiden är cirka 25 minuter, och med smeten kan du göra cirka 8 stora pannkakor. Följ de nedanstående stegen för att tillaga receptet.
- Handla hem eller ta fram lönnsirap, färska bär, vetemjöl, bakpulver, salt, socker, ägg, mjölk och smör.
- Smält 2 msk smör i en kastrull, och låt kastrullen svalna något.
- Blanda in 2 msk socker, 0,5 krm salt och 2 tsk bakpulver.
- Vispa ner 2,5 dl mjölk samt 1 ägg. Du ska inte vispa hårt, för att smetens konsistens ska kunna bibehållas.
- Stek pannkakorna i en stor stekpanna, och pannkakorna ska förslagsvis vara cirka 10 till 12 centimeter i diameter. Tillsätt smör efter behov och smak. Hotellkockar tillsätter i regel rikligt med smör.
- Servera pannkakorna tillsammans med färska bär och lönnsirap.
Pannkakorna är jättegoda men om du vill ha mer variation, ta gärna del av ICA:s recept på amerikanska muffins.